Pensjonat Myka

Bal Andrzejkowy 2019

ZAPRASZAMY NA BAL ANDRZEJKOWY 2019, tym razem 30 listopada 2019 ro godz. 19.00. Cena to 160zł od osoby a w tej cenie: konsumpcja – dania gorące i zimne, napoje, owoce i ciasta oraz alkohol bez limitu-wódka oraz wino białe i czerwone (wytrawne wina marki własnej).

Obsługę musylwester_3zyczną naszego balu zapewni DJ „THOMAS”. Repertuar Balu przewiduje światowe przeboje polskiej i zagranicznej muzyki rozrywkowej  (na naszych balach nie gramy  muzyki disco polo).

Jak na każdym naszym spotkaniu andrzejkowym pojawią się też wróżby i zabawy.

Cena obejmuje także dwugodzinny kurs Disco Foxa (na którym nauczymy Was ok. 6-7 figur), tańca którym można znakomicie bawić się na Andrzejkach i na każdej innej imprezie. Już zwyczajem jest, że nauka tego bardzo praktycznego tańca poprzedza nasze bale (sylwestrowe, karnawałowe, itd. ) i będzie ona bezpłatna dla uczestników balu, ale z takiego kursu za odpłatnością mogą skorzystać także osoby nie planujące udziału w imprezie. Polecamy go zatem wszystkim. Odpłatność za ten najbliższy kurs dla osób, które nie będą uczestnikami na naszym balu, wynosi 50 zł od osoby. Kurs odbędzie się przy minimalnej ilości ośmiu zgłoszonych par w terminie do 16 listopada 2019. Zgłoszenia w recepcji (tel. kom. 884 894 111)

Andrzejkowe menu 2019 (jeszcze nad nim pracujemy…:))

Gorąca kolacja:

  • Zupa krem z dyni z mlekiem kokosowym i prażonymi płatkami dyni
  • Polędwiczki z chrzanem, zawijane w boczku z gnocchi i modrą kapustą 

Dania gorące serwowane:

  • Policzki wieprzowe w sosie demi glace z puree z marchwi, białą kapustą
  • Podudzia faszerowane kaszą gryczaną, żółtym serem i pieczarkami
  • Zupa krem z buraków z serem feta

Dania zimne:

  • Zestaw rolad: serowo-drobiowa,  szpinakowa z łososiem, z indyka z serem pleśniowym i szynką
  • Pasztet z cukinii
  • Roladki z szynki z musem chrzanowym i szparagami
  • Śliwki zawijane w boczku
  • Sałatka z chrupiącym kurczakiem w panierce kokosowej z sosem miętowym
  • Sałatka z buraka z szynką parmeńską i sosem lazur
  • Sałatka brokułowa w muszlach makaronowych
  • Galaretki pomidorowe
  • Babeczki nadziewane czerwonym i zielonym pesto

Dania zimne na bufecie (na wiejską nutę):

mięsa pieczone i pasztety, kiełbasa wiejska, galareta wieprzowa, deska serów, śledzie z cebulką, pierogi w bemarze, żurek z jajkiem i kiełbaską w kociołku

Coś na słodko: ciasta, owoce, desery 🙂

Napoje: napoje zimne (coca-cola, sprite, napoje i soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata), wino białe i czerwone marki własnej, wódka Bocian (wszystko bez limitu).

… i pamiętajcie, że radość, uśmiech i chęć do zabawy zabieracie w nieograniczonych ilościach.