Pensjonat Myka

Bal Andrzejkowy 2018

ZAPRASZAMY NA BAL ANDRZEJKOWY 2018, tym razem 30 listopada 2018 ro godz. 19.00. Cena to 150zł od osoby a w tej cenie: konsumpcja – dania gorące i zimne, napoje, owoce i ciasta oraz alkohol bez limitu-wódka Wyborowa oraz wino białe i czerwone (marki własnej z sycylijskiej winnicy).

Obsługę musylwester_3zyczną naszego balu zapewni DJ „THOMAS”. Repertuar Balu przewiduje światowe przeboje polskiej i zagranicznej muzyki rozrywkowej  (muzykę disco polo traktujemy podobnie jak inne gatunki muzyczne i dlatego na naszym balu pojawi się tylko kilka wybranych utworów tego gatunku).

Jak na każdym naszym spotkaniu andrzejkowym pojawią się też wróżby i zabawy.

Cena obejmuje także dwugodzinny kurs Disco Foxa (na którym nauczymy Was ok. 6-7 figur), tańca którym można znakomicie bawić się na Andrzejkach i na każdej innej imprezie. Już zwyczajem jest, że nauka tego bardzo praktycznego tańca poprzedza nasze bale (sylwestrowe, karnawałowe, itd. ) i będzie ona bezpłatna dla uczestników balu, ale z takiego kursu za odpłatnością mogą skorzystać także osoby nie planujące udziału w imprezie. Polecamy go zatem wszystkim. Odpłatność za ten najbliższy kurs dla osób, które nie będą uczestnikami na naszym balu, wynosi 25 zł od osoby. Kurs odbędzie się przy minimalnej ilości ośmiu zgłoszonych par w terminie do 16 listopada 2018. Zgłoszenia w recepcji (tel. kom. 884 894 111)

Andrzejkowe menu 2018 … wkrótce…

Poniżej dla orientacji menu z poprzedniego Balu Andrzejkowego z 2017 roku.

Dania gorące serwowane:

  • Zupa krem z dyni
  • Polędwiczki wieprzowe faszerowane szparagami z sosem z grzybów leśnych z opiekanymi ziemniakami i zestawem surówek
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Dania gorące w bemarach:

  • Żeberka i golonki na kapuście
  • Dorsz w bekonie podany na caponacie
  • Filet z kurczaka na fasolce z bekonem w śmietanowym sosie z pieczarek
  • Żurek z jajkiem i kiełbaską

Dania zimne na bufecie:

  • Mięsa pieczone
  • Rolada z indyka faszerowana szpinakiem i suszonym pomidorem
  • Deska serów
  • Pasta z pstrąga roztoczańskiego
  • Melon z szynką parmeńską i orzechami włoskimi
  • Verinki z łososiem wędzonym i szpinakiem
  • Rolada z boczku
  • Śledzie po wiejsku i koreczki śledziowe po cygańsku
  • Kremowy mus z łososiem i sałatą
  • Sałatka grecka
  • Sałatka brokułowa

Coś na słodko: ciasta, owoce, desery 🙂

Napoje: napoje zimne (coca-cola, sprite, napoje i soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata), wino białe i czerwone marki własnej z włoskiej winnicy, wódka Wyborowa (wszystko bez limitu).

… i pamiętajcie, że radość, uśmiech i chęć do zabawy zabieracie w nieograniczonych ilościach.