Excellent
Rated By guests
9.2
Pensjonat Myka
HotelsCombined

Adres: ul. Starowiejska 25A, 22-400 Zamość Zobacz na mapie
Recepcja: (godz. 13.30 — 21.30) tel. 884 894 111 fax. (84) 627 22 84

Facebook

Karta Menu na Imprezy Okolicznościowe

Nasze potrawy przygotowujemy z myślą o tym, aby zaspokoiły różnorodne wymagania smakowe naszych licznych gości i z ich relacji wnioskujemy, że jak dotychczas zamiar ten udaje nam się realizować z sukcesem.

W naszym menu znajdziecie Państwo potrawy, które znakomicie wzbogacą wykwintne przyjęcia i uroczystości zarówno rodzinne jak i firmowe, ale także te, które niezbędne będą podczas biesiad i spotkań w plenerze.

Polecamy różnorodne dania ciepłe i zimne, od delikatnych i smacznych zup, poprzez szeroki wachlarz posiłków obiadowych z oryginalnymi zestawami mięs, bogaty wybór dań zimnych z serów, ryb czy wędlin, sałat, aż po niezwykle smaczne i efektowne potrawy, które wzbogacą każdy, nawet najbardziej elegancji stół szwedzki, takie jak: łosoś na lustrze czy udziec z chrzanem.

Jesteśmy po to, by mogli Państwo mile zaskoczyć swoich gości zarówno smakiem jak i wyglądem zamówionych u nas potraw.

Dania obiadowe:

I Danie:

  • Bulion pieczarkowy z mini pierożkami
  • Rosół z makaronem

II Danie:

  • Rolada z indyka faszerowana serem pleśniowym i szynką z sosem żurawinowym
  • Filet z brokułem (filet drobiowy faszerowany brokułem, szynką i żółtym serem)
  • De volaille (filet drobiowy faszerowany masłem)
  • Filet drobiowy zapiekany z pomidorem i żółtym serem
  • Filet drobiowy panierowany w migdałach
  • Kotlet po szwajcarsku (schab z serem żółtym)
  • Kieszonki (schab z ogórkiem konserwowym i papryką konserwową)
  • Schab pieczony
  • Schab faszerowany śliwką
  • Schab faszerowany morelą
  • Pieczeń z karkówki
  • Polędwiczki

Dania gorące:

  • Barszcz czerwony z pasztecikiem
  • Barszcz czerwony z krokietem
  • Żurek z jajkiem i kiełbaską
  • Żurek solo
  • Zupa gulaszowa
  • Flaczki
  • Bigos
  • Forszmak
  • Udko pieczone z pieczarkami
  • Zrazy zawilijskie z sosem porowo-fasolowym
  • Zrazy z kluską śląską i surówką
  • Gołąbki włoskie z sosem pomidorowym
  • Bitki schabowe z sosem pomidorowym

Zimna płyta:

  • Mięsa pieczone (karczek, schab, boczek, szynka)
  • Wędliny
  • Łosoś w galarecie
  • Łosoś wędzony z kawiorem i jajkiem
  • Ryba po grecku
  • Śledź po japońsku (śledź zawijany na połowie jajka z sałatką jarzynową)
  • Śledź po cygańsku (koreczek z cebulką, pieczarką i ogórkiem)
  • Śledź w oleju z cebulką
  • Śledź po węgiersku (śledź z podsmażoną cebulą z sosem pomidorowym)
  • Galaretka drobiowa
  • Galantyna z kury
  • Rolada z indyka z serem pleśniowym i szynką
  • Schab w galarecie
  • Schab z morelą
  • Schab ze śliwką
  • Roladki z szynki z chrzanem w galantynie
  • Jaja faszerowane
  • Rolada serowa
  • Pomidory z serem czosnkowym
  • Pomidory z mocarellą

Sałatki:

  • Jarzynowa (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, jaja, ogórek kiszony, cebula, jabłko, majonez)
  • Pieczarkowa (pieczarki marynowane, jaja, cebula, majonez)
  • Ananasowa (marchew, ananas, jabłko, cebula, fasola czerwona, majonez)
  • Selerowa (seler konserwowy, por, ananas, szynka, majonez)
  • Poznańska (kurczak, papryka, kukurydza, pomidor, natka pietruszki, cebula, oliwa z oliwek, ryż)
  • Z kiełek soi (szynka, kukurydza, kiełki soi, cebula, majonez)
  • Wrocławska (filet drobiowy, kukurydza, ananas, majonez)
  • Grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos Pesto)

Surówki:

  • Marchew z chrzanem i majonezem
  • Marchew z jabłkiem z oliwą z oliwek
  • Marchew z porem i jabłkiem
  • Seler z fasolą ,rodzynkami i majonezem
  • Kapusta czerwona z oliwą z oliwek
  • Kapusta biała z marchewką i majonezem
  • Kapusta biała z sosem Pesto
  • Kapusta pekińska z majonezem
  • Kapusta pekińska z sosem ogrodowym
  • Wiosenna (sałata, pomidor, ogórki, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana)
  • Kapusta kwaszona
  • Mizeria
  • Pomidory ze szczypiorkiem

Dodatki:

  • Ziemniaki gotowane
  • Ziemniaki opiekane
  • Frytki
  • Kluski śląskie
  • Kopytka
  • Ryż
  • Warzywa z wody
  • Sos tatarski (jaja, ogórki, pieczarki marynowane, majonez)
  • Chrzan (jaja, chrzan, majonez)
  • Marynaty (papryka, ogórek, pieczarki)

Stół wiejski i szwedzki:

  • Udziec
  • Prosiak
  • Smalec (tradycyjny, ziołowy, z papryką)
  • Pierogi (z serem, z kaszą, z kapustą)
  • Kiełbasa wiejska
  • Boczek
  • Piróg Biłgorajski
  • Deska serów
  • Koreczki
  • Kura Faszerowana
  • Boczek zapiekany ze śliwką