Pensjonat Myka

Bal Andrzejkowy 2017

ZAPRASZAMY NA BAL ANDRZEJKOWY 2017, tym razem 25 listopada 2017 ro godz. 19.00. Cena to 140zł od osoby a w tej cenie: konsumpcja – dania gorące i zimne, napoje, owoce i ciasta oraz alkohol bez limitu-wódka Wyborowa oraz wino białe i czerwone (marki własnej z sycylijskiej winnicy).

Obsługę musylwester_3zyczną naszego balu zapewni DJ „THOMAS”. Repertuar Balu przewiduje światowe przeboje polskiej i zagranicznej muzyki rozrywkowej  (muzykę disco polo traktujemy podobnie jak inne gatunki muzyczne i dlatego na naszym balu pojawi się tylko kilka wybranych utworów tego gatunku).

Jak na każdym naszym spotkaniu andrzejkowym pojawią się też wróżby i zabawy.

Cena obejmuje także dwugodzinny kurs Disco Foxa (na którym nauczymy Was ok. 6-8 figur), tańca którym można znakomicie bawić się na Andrzejkach i na każdej innej imprezie. Już zwyczajem jest, że nauka tego bardzo praktycznego tańca poprzedza nasze bale (sylwestrowe, karnawałowe, itd. ) i będzie ona bezpłatna dla uczestników balu, ale z takiego kursu za odpłatnością mogą skorzystać także osoby nie planujące udziału w imprezie. Polecamy go zatem wszystkim. Odpłatność za ten najbliższy kurs dla osób, które nie będą uczestnikami na naszym balu, wynosi 25zł od osoby. Kurs odbędzie się przy minimalnej ilości ośmiu zgłoszonych par w terminie do 16 listopada 2016. Zgłoszenia w recepcji (tel. kom. 884 894 111)

Andrzejkowe menu…. wkrótce:

Poniżej dla orientacji, czego możecie się spodziewać, prezentujemy menu z poprzedniego Balu ‚ 2016

Dania gorące serwowane:

Zupa krem z dyni z płatkami migdałowymi
Schab po dziekańsku z ziemniakami z wody i zestawem surówek (z marchwi z chrzanem, z selera z rodzynkami, z buraczków)
Filet drobiowy z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami z risotto z bazylią i surówką z kapusty pekińskiej
Barszcz czerwony z pasztecikiem

Dania gorące w bemarach:

Dorsz w sosie szczypiorkowym
Pieczone golonki
Karkówka w sosie pieczeniowym
Zupa meksykańska

Dania zimne na bufecie:

Paleta mięs pieczonych i pasztetów
Wędzony pstrąg roztoczański na zapiekanej bułce
Śledzie z cebulką i po węgiersku
Deska serów
Rolada z indyka z serem pleśniowym i szynką
Rolada serowo-drobiowa
Galaretki drobiowe
Pomidory z mozzarellą i bazylią
Sałatka brokułowa
Sałatka nicejska z wędzonym łososiem
Sałatka śledziowa
Galaretka pomidorowa z pesto i bazylią
Faszerowane sakiewki z ciasta francuskiego

Coś na słodko: ciasta, owoce, desery 🙂

Napoje: napoje zimne (coca-cola, sprite, napoje i soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata), wino białe i czerwone marki własnej z sycylijskiej winnicy, wódka Wyborowa (wszystko bez limitu).

… i pamiętajcie, że radość, uśmiech i chęć do zabawy zabieracie w nieograniczonych ilościach.