Pensjonat Myka

Facebook

Zapraszamy na Bal Andrzejkowy 26 listopada 2016 o godz. 19.00.

Oprawę muzyczną Balu zapewni DJ Lukas (Łukasz Bartnik).

Cena za Bal to 140zł od osoby a w tej cenie: bogaty wybór dań gorących i przystawek, desery, ciasta, napoje i alkohol bez limitu. Jak na każdym naszym spotkaniu andrzejkowym pojawią się też wróżby i zabawy.

Cena obejmuje także dwugodzinny kurs Disco Foxa (na którym nauczymy Was ok. 6-8 figur),  tańca którym można znakomicie bawić się na Andrzejkach i na każdej innej imprezie. Już zwyczajem jest, że nauka tego bardzo praktycznego tańca poprzedza nasze bale (sylwestrowe, karnawałowe, itd. ) i będzie ona bezpłatna dla uczestników balu, ale z takiego kursu za odpłatnością mogą skorzystać także osoby nie planujące udziału w imprezie. Polecamy go zatem wszystkim. Odpłatność za ten najbliższy kurs dla osób, które nie będą uczestnikami na naszym balu, wynosi 25zł od osoby. Kurs odbędzie się przy minimalnej ilości ośmiu zgłoszonych par w terminie do 16 listopada 2016. Zgłoszenia w recepcji (tel. kom. 884 894 111)

Andrzejkowe menu 2016 (menu może ulec nieznacznym modyfikacjom, które jednak nie zmniejszą ilości potraw):

Dania gorące serwowane:

  • Zupa krem z dyni z płatkami migdałowymi
  • Schab po dziekańsku z ziemniakami z wody i zestawem surówek (z marchwi z chrzanem, z selera z rodzynkami, z buraczków)
  • Filet drobiowy z serem pleśniowym i suszonymi pomidorami z risotto z bazylią i surówką z kapusty pekińskiej
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Dania gorące w bemarach:

  • Dorsz w sosie szczypiorkowym
  • Pieczone golonki
  • Karkówka w sosie pieczeniowym
  • Zupa meksykańska

Dania zimne na bufecie:

  • Paleta mięs pieczonych i pasztetów
  • Wędzony pstrąg roztoczański na zapiekanej bułce
  • Śledzie z cebulką i po węgiersku
  • Deska serów
  • Rolada z indyka z serem pleśniowym i szynką
  • Rolada serowo-drobiowa
  • Galaretki drobiowe
  • Pomidory z mozzarellą i bazylią
  • Sałatka brokułowa
  • Sałatka nicejska z wędzonym łososiem
  • Sałatka śledziowa
  • Galaretka pomidorowa z pesto i bazylią
  • Faszerowane sakiewki z ciasta francuskiego

Coś na słodko: ciasta, owoce, desery 🙂

Napoje: napoje zimne (coca-cola, sprite, napoje i soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata), wino białe i czerwone marki własnej z sycylijskiej winnicy, wódka Wyborowa (wszystko bez limitu).

… i pamiętajcie, że radość, uśmiech i chęć do zabawy zabieracie w nieograniczonych ilościach.