Pensjonat Myka

Jest nam bardzo miło, że nasza oferta sylwestrowa wzbudziła tak duże Państwa zainteresowanie. Dziękując za zaufanie jakim nas Państwo obdarzyli informujemy, że nie posiadamy już wolnych miejsc w sali A (Bal na 140 osób). Odpowiadając jednak na zapotrzebowanie, zdecydowaliśmy się zorganizować także Bal Sylwestrowy na sali B (Bal na 60 osób z muzyką mechaniczną). Polecamy.

Zapraszamy na Bal Sylwestrowy 31 grudnia 2013 o godz. 20.00. sylwester_12_1_640Oprawę muzyczną zapewni zespół VIOLINO Dariusza Słoty i Władysława Swachy. violino_2 Cena za zaproszenie na Bal to 399zł od pary (przy minimum 5 parach 369zł od pary) a w tej cenie: konsumpcja (menu poniżej), pokaz Mistrzów Tańca, sylwestrowy 4-godzinny kurs Disco Foxa (tzw. dwa na jeden) o wartości 100zł, obejmujący ok. 8-10 figur,  tańca którym można znakomicie bawić się na Sylwestra i na każdej innej imprezie. Już zwyczajem jest, że nauka tego bardzo praktycznego tańca poprzedza nasze bale (sylwestrowe, karnawałowe, itd. ) i będzie ona bezpłatna dla uczestników balu, ale z takiego kursu za odpłatnością mogą skorzystać także osoby nie planujące udziału w imprezie. Polecamy go zatem wszystkim. Odpłatność za ten najbliższy kurs wynosi 50zł od osoby. Kurs odbędzie się w niedzielę 29 grudnia 2013 w godz. 15.00-20.00 (konieczna rezerwacja miejsca w recepcji, program kursu znajduje się na dole tej strony).

Sylwestrowe menu

Dania serwowane: zupa krem z pieczarek z płatkami migdałów, pieczeń wieprzowa w sosie borowikowym z ziemniakami z wody, zestawem trzech surówek: kapusta biała z sosem Pesto, marchew z nutką pomarańczy i jabłkiem, kapusta czerwona.

Dania gorące na bufecie: lin w sosie cebulowo-szczypiorkowym, łosoś z nutką cytryny, polędwiczki nadziewane szparagami, pomidory zapiekane z żółtym serem.

Dania zimne (bufet): mięsa pieczone ( szynka, boczek, schab, karczek, pasztet), deska serów, tiftele z karkówki, śledzie w trzech smakach, pomidory z mozzarellą, łosoś na sałacie, sałatka nicejska, sałatka krabowa, sałatka brokułowa, ślimaczki nadziewane, szparagi zawijane w szynce, tymbaliki z łososiem, verinki owocowe.

Kącik wyrobów wiejskich: udziec pieczony, kiełbaska wiejska, smalec, pierogi, ogórki kiszone,

Deser: ciasta, creme brulee, owoce na bufecie

Napoje: napoje zimne i gorące, wino białe i czerwone marki własnej, wódka Stock (alkohol limitu), włoskie wino musujące (o,7l na 4 osoby).

Program sylwestrowego kursu tańca Disco Fox

Niedziela (29.12.2013)

15.00-15.45 – krok podstawowy (trzy wersje), zmiana rąk za plecami, nawinięcie

16.00-16.45 – wspólny obrót, zmiana miejsc, obroty na zewnątrz

18.00-18.45 – powtórzenie poznanych figur i obrót partnerki

19.00-19.45 – dwie lub trzy nowe figury w zależności od stopnia opanowania poprzednich