Pensjonat Myka

Dziękujemy za zaufanie, którym nas Państwo obdarzyli, a które zaowocowało brakiem wolnych miejsc na ostatnich naszych Balach Sylwestrowych. Dołożymy wszelkich starań, żeby i po tegorocznym Balu pozostały Państwu tylko miłe wspomnienia.

Poprzedni nasz Bal Sylwestrowy opatrzyliśmy tytułem „Od Bałtyku po Tatry” starając się dostosować do niego i muzykę i stronę kulinarną imprezy. Tegoroczny Bal Sylwestrowy organizujemy pod hasłem…„HOLLYWOOD SYLLWESTER na czerwonym dywanie”. Nie mamy wątpliwości, że Państwa wspaniałe sylwestrowe kreacje będą doskonałe pasowały do tej tematyki naszego Balu. Tych, którzy zdecydują się powitać z nami Nowy Rok zapraszamy 31 grudnia 2016 o godz. 20.00.

Cena w tym roku to 240zł od osoby przy rezerwacji potwierdzonej wpłatą do 1 grudnia 2016 r. i 280zł od osoby po tym terminie.

Oprawę muzyczną na naszym Balu Sylwestrowym w sali A zapewni Zespół SANTARIA.

W tej cenie: konsumpcja (dania gorące i zimne, desery, ciasta, owoce, napoje, także alkoholowe-bez limitu), pokaz tańca, sylwestrowy 4-godzinny kurs Disco Foxa (tzw. dwa na jeden) o wartości 80zł od osoby, obejmujący ok. 8-10 figur, tańca którym można znakomicie bawić się na Sylwestra i na każdej innej imprezie.

Już zwyczajem jest, że nauka tego bardzo praktycznego tańca poprzedza nasze bale (sylwestrowe, karnawałowe, andrzejkowe, itp. ) i będzie ona bezpłatna dla uczestników balu, ale z takiego kursu za odpłatnością mogą skorzystać także osoby nie planujące udziału w naszej imprezie. Polecamy go zatem wszystkim. Odpłatność za ten najbliższy kurs wynosi 80zł od osoby. Kurs odbędzie się prawdopodobnie 28 i 29 grudnia (przy minimalnej ilości ośmiu zgłoszonych par do 23 grudnia 2016 ).

Sylwestrowe menu:

Gorąca kolacja:

  • Bulion pieczarkowy z mini pierożkami
  • Polędwiczki wieprzowe w sosie serowym z ziemniakami z wody i zestawem surówek

Dania gorące serwowane:

  • Filet drobiowy zawijany w plaster boczku z ryżem i surówką
  • Paleta mięs serwowanych na półmisku (szynka pieczona, karkówka, szaszłyki drobiowe)
  • Barszcz czerwony z pasztecikiem

Dania gorące w bemarach:

  • Tęczowe pierogi
  • Pieczone golonki i podudzia kurczaka
  • Żurek z jajkiem i kiełbaską
  • Warzywa grillowane

Dania zimne na bufecie:

  • Udziec pieczony
  • Paleta mięs pieczonych i pasztetów
  • Filet drobiowy w sosie morelowym
  • Bruschetta z wędzonym łososiem i pietruszką
  • Tatar ze śledzia
  • Śledzie po japońsku
  • Deska serów
  • Rolada serowa ze szpinakiem, z szynką i serowo-drobiowa
  • Wędzony pstrąg roztoczański z jajkiem i warzywami
  • Pomidory z mozzarellą i bazylią
  • Sałatka kubańska
  • Sałatka krabowa
  • Sałatka cytrusowa z krewetek i avocado
  • Marmolada ceulowa

Coś na słodko: ciasta, owoce, desery 🙂

 

Napoje: napoje zimne (coca-cola, sprite, napoje i soki owocowe, woda mineralna gazowana i niegazowana) i gorące (kawa, herbata), wino białe i czerwone marki własnej, wódka Wyborowa, drink bar  (alkohol bez limitu), włoskie wino musujące (o,7l na 4 osoby).

Program sylwestrowego kursu tańca Disco Fox

Środa (28.12.2016): 18.30-20.30

krok podstawowy (trzy wersje), obrót partnerki, zmiana rąk za plecami, nawinięcie, wspólny obrót, zmiana miejsc.

Czwartek (29.12.2016): 18.30-20.30

powtórzenie figur poznanych w środę i ok. 4-5 nowych figur w zależności od stopnia opanowania poprzednich

(np. obroty na zewnątrz, przygotowanie do dziury, podwójna ucieczka, obroty na zmianę).

 

ulotka_Sylwester_1000