Nasze potrawy przygotowujemy z myślą o tym, aby zaspokoiły różnorodne wymagania smakowe naszych licznych gości i z ich relacji wnioskujemy, że jak dotychczas zamiar ten udaje nam się realizować z sukcesem.
W naszym menu znajdziecie Państwo potrawy, które znakomicie wzbogacą wykwintne przyjęcia i uroczystości zarówno rodzinne jak i firmowe, ale także te, które niezbędne będą podczas biesiad i spotkań w plenerze.
Polecamy różnorodne dania ciepłe i zimne, od delikatnych i smacznych zup, poprzez szeroki wachlarz posiłków obiadowych z oryginalnymi zestawami mięs, bogaty wybór dań zimnych z serów, ryb czy wędlin, sałat, aż po niezwykle smaczne i efektowne potrawy, które wzbogacą każdy, nawet najbardziej elegancji stół szwedzki, takie jak: łosoś na lustrze czy udziec z chrzanem.
Jesteśmy po to, by mogli Państwo mile zaskoczyć swoich Gości zarówno smakiem jak i wyglądem zamówionych u nas potraw.
Dania obiadowe:
I Danie:
- Bulion pieczarkowy z mini pierożkami
- Rosół z makaronem
II Danie:
- Rolada z indyka faszerowana serem pleśniowym i szynką z sosem żurawinowym
- Filet z brokułami (filet drobiowy faszerowany brokułami, szynką i żółtym serem)
- De volaille (filet drobiowy faszerowany masłem)
- Filet drobiowy zapiekany z pomidorem i żółtym serem
- Filet drobiowy panierowany w migdałach
- Kotlet po szwajcarsku (schab z serem żółtym)
- Kieszonki (schab z ogórkiem konserwowym i papryką konserwową)
- Schab pieczony
- Schab faszerowany śliwką
- Schab faszerowany morelą
- Pieczeń z karkówki
- Polędwiczki wieprzowe
Dania gorące:
- Barszcz czerwony z pasztecikiem
- Barszcz czerwony z krokietem
- Żurek z jajkiem i kiełbaską
- Zupa gulaszowa
- Flaczki
- Bigos
- Forszmak
- Udko pieczone z pieczarkami
- Zrazy zawilijskie z sosem porowo-fasolowym
- Zrazy z kluską śląską i surówką
- Gołąbki włoskie z sosem pomidorowym
- Bitki schabowe z sosem pomidorowym
Zimna płyta:
- Mięsa pieczone (karczek, schab, boczek, szynka)
- Wędliny
- Łosoś w galarecie
- Łosoś wędzony z kawiorem i jajkiem
- Ryba po grecku
- Śledź po japońsku (śledź zawijany na połowie jajka z sałatką jarzynową)
- Śledź po cygańsku (koreczek z cebulką, pieczarką i ogórkiem)
- Śledź w oleju z cebulką
- Śledź po węgiersku (śledź z podsmażoną cebulą z sosem pomidorowym)
- Galaretka drobiowa
- Galantyna z kury
- Rolada z indyka z serem pleśniowym i szynką
- Schab w galarecie
- Schab z morelą
- Schab ze śliwką
- Roladki z szynki z chrzanem w galantynie
- Jaja faszerowane
- Rolada serowa
- Pomidory z serem czosnkowym
- Pomidory z mocarellą
Sałatki:
- Jarzynowa (marchew, pietruszka, seler, ziemniaki, jaja, ogórek kiszony, cebula, jabłko, majonez)
- Pieczarkowa (pieczarki marynowane, jaja, cebula, majonez)
- Ananasowa (marchew, ananas, jabłko, cebula, fasola czerwona, majonez)
- Selerowa (seler konserwowy, por, ananas, szynka, majonez)
- Poznańska (kurczak, papryka, kukurydza, pomidor, natka pietruszki, cebula, oliwa z oliwek, ryż)
- Z kiełek soi (szynka, kukurydza, kiełki soi, cebula, majonez)
- Wrocławska (filet drobiowy, kukurydza, ananas, majonez)
- Grecka (sałata lodowa, pomidor, ogórek, papryka, cebula czerwona, oliwki, ser feta, sos Pesto)
Surówki:
- Marchew z chrzanem i majonezem
- Marchew z jabłkiem z oliwą z oliwek
- Marchew z porem i jabłkiem
- Seler z fasolą, rodzynkami i majonezem
- Kapusta czerwona z oliwą z oliwek
- Kapusta biała z marchewką i majonezem
- Kapusta biała z sosem Pesto
- Kapusta pekińska z majonezem
- Kapusta pekińska z sosem ogrodowym
- Wiosenna (sałata, pomidor, ogórki, rzodkiewka, szczypiorek, śmietana)
- Kapusta kiszona
- Mizeria
- Pomidory ze szczypiorkiem
Dodatki:
- Ziemniaki gotowane
- Ziemniaki opiekane
- Frytki
- Kluski śląskie
- Kopytka
- Ryż
- Warzywa z wody
- Sos tatarski (jaja, ogórki, pieczarki marynowane, majonez)
- Chrzan (jaja, chrzan, majonez)
- Marynaty (papryka, ogórek, pieczarki)
Stół wiejski i szwedzki:
- Udziec
- Smalec (tradycyjny, ziołowy, z papryką)
- Pierogi (z serem, z kaszą, z kapustą)
- Kiełbasa wiejska
- Boczek
- Szynka
- Piróg Biłgorajski
- Deska serów
- Salceson
- Koreczki
- Boczek zapiekany ze śliwką